Måndag 14/8 - 2017

Hej finisar!Helgen spenderades i Värmland med Isak & mormor. Vi hade det jättemysigt och tog det lugnt, njöt och lagade god mat. Eftersom Isak aldrig varit i stugan förut så tyckte mormor att det var jättekul att köra runt och berätta massor om vart hon spendera sin sommar när hon var ung och vart alla bodde som hon hade i sin närhet. Man mådde verkligen bra av att se mormor så nöjd :)   på lördagen så plockade vi bland annat svartvinbär och därefter hjälpte mig mormor göra sylt av allt. jag vill försökta undvika så mycket vitt/raffinerat socker som möjligt. Så vi gjorde sylten på agavesirap, det var lite syrligare men supergott :) Det var så mysigt att fixa med mormor i köket och göra egen sylt, det är verkligen en speciell känsla. På söndagen när vi satt och åt frukost promenerade en älg??!! in i trädgården som ingenting, tror ni någon blev chockad haha.. Då kände man att man verkligen var på landet.  Helgen bestod av myycket mat haha, och jag kände mig helt svullen om magen när vi kom hem igårkväll.. Gillar inte den känslan. Så det var extra skönt med lunchpasset idag, boothyliches på Sats södra. Det passet brukar jag försöka gå på varje måndag.Jag tycker denna dagen har gått förvånandssvärt snabbt. När jag slutar ska jag inom Ica och kompletterings handla lite sen tänkte jag laga denna  fantastiskt goda matträtt:  Beluga bolognese4 port Prep tid: 10 minuter * koktid: 30-35 min * total tid: 40 minIngredienser 2 dl torkade svarta beluga linser500 gram krossade tomater2 msk tomatpuré1 grönsaksbuljongtärning2 vitlöksklyftor, finhackade1 gullök, hackad1 morot, riven1 dl imat fraice (valfritt)2 tsk utrekrams italienska kryddblandning (alt 1 tsk oregano + 1 tsk basilika + 1 tsk timjan)2 dl vattensalt + peppar Såhär gör du: 1. Hacka lök, vitlök och riv moroten. 2. Skölj linserna i en sil.3. Hetta upp en gryta/kastrull med lite rapsolja och fräs lök och vitlök mjuka utan att ta färg. Lägg till moroten och tomatpurén och fräs någon minut till.4. Lägg till de krossade tomaterna, imat fraice, buljongen, vattnet, linserna och kryddorna.5. Låt puttra i cirka 25-35 minuter tills linserna är mjuka. Förbered bönpastan/zuchinninudlarna så länge.6. Smaka av med salt, peppar och kryddorna. Mixa bolognesen direkt i grytan med en stavmixer efter behag för att få den perfekta konsistensen och texturen. Servera! <3