DELICIOUS SUNDAY DINNER

Nä hörrni, tycker ni inte det är dags att middagsrecepten kommer tillbaka? Ikväll åt vi en kycklingrätt som vi testade för första gången. Receptet kommer från bloggaren Åse/56kilos kokbok (vår favoritbok, vi har nog lagat alla recept nu) och vi i familjen bokstavligt talat slickade tallrikarna. Bästa av allt är att vi bara är tre i familjen vilket betyder att det finns över till imorgon också haha. Nya paradrätten kanske?Åses kycklingrätt med smak av goda örter, quinoa och en fräsch blandsallad. Det satt fint i kistan!Recept Åses kyckling (6 portioner)1 grillad kyckling2 dl crème fraiche3 dl vispgrädde (vi hade laktosfri matlagningsgrädde)1 dl passerade tomaterknappt ½ tsk saltSvartpepparNågra droppar stark chilisås som tabasco2 msk dijonsenap1,5 tsk dragon1,5 tsk italiensk salladskrydda1,5 tsk torkad fransk örtblandning2 vitlöksklyftor (som vi skippade) Gratängost att toppa medUtförandeGör först såsen med alla ingredienser utom kyckling och ost. Ställ kallt i några timmar innan. Sätt ugnen på 200 grader. Rensa kycklingen och lägg kycklingköttet i en form, häll över såsen och toppa med riven gratängost. Ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera med quinoa eller blomkålsris och en god sallad!