GREKLAND DAG 1-3

Den 4 augusti lyfte vi från Landvetter mot den grekiska ön Samos. Hotellet vi bodde på hette Athena och låg i byn Kokkari. Första måltiden intogs vid stranden. Grekisk mat är livet!  Första kvällen åt vi på Poseidon som var en av många restauranger som låg i hamnen. Riktigt bra service, fin utsikt och god mat. Tempen visade över 30 grader när vi satt och åt och Anton envisades med att ta ett svalkande nattbad.  Dag två var inte vilken dag som helst utan Samos självständighetsdag. Vi ville givetvis inte missa festligheterna och hyrde därför bil så vi kunde ta oss till andra sidan ön. Dagens första stopp var stranden Potokaki som låg i närheten av Pythagorion, där firandet skulle äga rum. Efter ett par svettiga timmar på stranden körde vi vidare till Pythagorion.  Här satt vi och inväntade kvällens spektakel.  Efter en snabbkik på tripadvisor bokade vi bord på Four Seasons inför kvällen. Där bjöds på en fläskfilegryta och pizza!  Vi väntade, väntade och väntade på att något skulle hända. Plötsligt tågade ett gäng brinnande båtar in i hamnen och showen började.  Dag tre bytte vi ut vår statsbil mot en Suzuki Jimny och gav oss ut offroad. Vyerna var fantastiska!  Planen var att utforska den västra sidan av Samos. Första stoppet var ett vattenfall i Potami men det blev en riktig flopp. Vi hade inte förstått att vandringsleden dit innebar att vi skulle vara tvungna att simma en bit. Med mobiler och kamera i väskan kändes det inte optimalt och vi vände besvikna tillbaka istället.  Istället begav vi oss till stranden Votsalakia. Där hittade vi en beachbar och passade på att luncha.  Antons stående projekt var att hitta ultimata snorklingsplatser. Invigning av undervattenskameran... haha Kvällen avslutades utmed hamnen med skaldjurstallrik för min del och souvlaki i vanlig ordning för Anton.