Jordgubbshjärta med lemon curd

  Till Jennifers kalas gjorde jag också en jordgubbstårta med hemmagjord lemon curd. Detta blev favoriten hos de flesta inklusive mig själv.   Bottnen är en vanlig sockerkaksbotten.   Lemon curd (jag hittade receptet på Linda Lomelinos blogg).   2 ägg 1½ dl strösocker Saft och skal från 2 citroner (ca 1dl saft) 50g smör (i bitar)   Häll socker, ägg, citronskal och citronsaft i en värmetålig skål och placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden med en handvisp så att curden inte stelnar. Curden ska tjockna som en kräm. Ta av curden från värmen och rör i smöret. Rör tills det har smält. Låt curden svalna, sedan in i kylskåp tills den ska användas. Kan förvaras ungefär en vecka i burk med lock (i kylskåp).   Ihopläggning av tårtan: Dela bottnen i tre delar. Skär ut en trekant i ena sidan av den runda bottnen och skär till en spets i den andra. Skär bort lite extra på kanterna för att få den runda formen av ett hjärta. Bred ut lemon curden på den understa delen. Lägg skivade jordgubbar ovanpå curden. Lägg på nästa botten. Bred ut vispad grädde (önskad mängd) och lägg på den sista delen av bottnen. Stryk upp med grädde.    Precis innan tårtan ska ätas skivar man jordgubbar, lägger dem på toppen och spritsar en gräddkant runt kanten. Jag brydde mig inte om att göra något snyggt runt tårtan då jag varken hade verktyg med mig eller någon tid. Men tyckte att det såg okej ut ändå.