MINA MARSIPANROSOR

Såhär fina blev mina marsipanrosor som jag gjorde idag till min kusins 17-års tårta. Var första gången jag gjorde egna rosor och blev faktisk väldigt nöjd. Jag köpte blå färdigfärgad marsipan från Odense. Tänkte beskriva här hur jag gjorde om ni inte riktigt vet hur man gör och vill prova på.    Gör egna marsipanrosor såhär: 1. Se till att Marsipanen är lite kall. Den är mycket enklare att arbeta med än när den är rumsvar.  2. Kavla ut marsipanen tills den är ca 2 mm tunn. Om den är svårkavlad och fastnar på kaveln går det jätte bra att mjöla med florsocker. 3. Använd dig av något runt som är ungefär lika stort som en femma i diameter och tryck hål i marsipanen med. Jag använde mig av ungefär 10 cirklar till varje ros. 4. Tryck ut kantera på cirklarna så de blir tunna längst ut. 5. Börja med att rulla ihop den första cirkeln som blir grunden. Bygg på med en cirkel i taget och sätt de lite över varandra hela tiden. Bygg på hela tiden tills du får den storlek på rosen som du önskar. 6. När rosen är klar vik ut kanterna lite på varje "blad/cirkel".