Mina underbara bullar

  Bilden är tagen direkt från min instagram därav den dåliga bildkvalitén när den blev stor. Men dessa bullar fyllda med kardemumma toppade med hackade pistagenötter måste ni testa. Helt underbara att ha till kaffet.    Recept på kardemummabullar med pistagenötter: 50 g jäst 5 dl mjölk 150 g smör 1/2 tsk salt 1 1/2 dl socker ca. 15 dl vetemjöl Kardemumma Vaniljsocker Strösocker Smör rumsvarmt Mandelmassa  Ägg  Pistagenötter Smält margarinet i en kastrull, ha i mjölken och låt det bli 37 grader (fingervarmt). Sätt på en bakmaskin och smula i jästen och kör på låg hastighet. Häll i lite av mjölk/ smörblandningen tills jästen har löst upp sig och häll sedan i resten av mjölken. Öka hastigheten och ha i salt och socker. Ha sedan i mjölet. Börja med 10 dl mjöl och ha sedan i en dl i taget tills degen är lite klibbig men samtidigt fast. Låt blandas i maskinen ca 5 minuter. Lägg sedan på en bakduk över bunken och låt degen jäsa i 45 minuter. Dela degen i 2 delar. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en stor rektangel. Bred på smöret med en kniv eller liknande. Jag använder mig av rejält med smör för jag tycker de blir saftigare och godare då. Strö sedan på kardemumma, vaniljsocker och socker (snåla inte, utan ös på rejält). Smula till sist över mandelmassa. Rulla ihop från kortsidan till en rulle. Skär i bitar ca 3 cm tjocka. Klä en mindre ungsform med bakplåtspapper upp till kanterna. Lägg rullbitarna bredvid varandra i formen med lite mellanrum eftersom de jäster ännu mer. Gör detsamma med den andra delen av degen. Lägg över en bakduk och låt de jäsa ytterliggare i 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa upp ett ägg och hacka pistagenötterna. När de jäst klart pensla bullarna med ägg och stö över nötterna och sätt in de mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut och servera de ljumna till en kopp kaffe och varför inte en klick smör på bullarna, det blir pricken över i.et, njut!