Pastagratäng med kyckling

Hejhallå! Ekat lite tomt här och ärligt talat beror det ren och skör lathet. Har haft för mig lite allt och inget, igår bakade vi kanelbullar med vår grannes dotter. När gjorde man det sist? Blev urgoda och härligt osymmetriska, precis som det ska vara med andra ord. Slutade med frågesport där hon skulle vara programledare, eh jag var 0 % så gullig när jag var åtta år? Idag har jag och mamma varit och kikat på vilket gym vi ska välja nu i veckan. Föll för ett på Sveavägen, wiho nu kör vi!  Idag efter gym-safarin så gick vi och handlade middag oooooch inte för att vara sån. Men? Vet ni vad middagen landade på för 4 portioner + rester till lunch? 154 pix, alltså 39 spänn per person. Urbra ju inför om ca två veckor när lönen sinat va! Såhär kommer ett billigt och gott recept som faller hela familjen i smaken. (Visserligen var tvungna att använda olika formar, sånt som blir när alla gillar det olikt- ost, ickeost eller massaaaaa ost?)  Men vi kör min variant 😀 Pastagratäng med kyckling 4 portioner 1 kg kycklingbröstfileer 4 portioner pasta (blev rigatoni här)3 dl matlagningsgrädde1/2 dl créme fraiche 4 msk grönmögelost1 msk dijon ÄrtorTimjanKryddorVitlökOlivolja1. Sätt ugnen på 200 grader. Marinera kycklingen med timjan, vitlök och salt/peppar med olivolja i en bunke och låt stå svalt till före stekning.2. Koka pastan enligt anvisning. Bryn kyckling på medelvärme i olja ca 4 min på varje sidan tillsammans med rödlöken (helt ok om den är rosa eller rå när den tas av)3. När pastan är färdigkokt kuberar du kycklingen, eller strimlar för den delen och blandar i resterande ingredienser i kastrullen. Dvs. Grädden, osten, dijon  och créme fraiche.4. Nu ska allt ned i en ugnssäkerform, toppa med fördel med mer ost samt timjan. Låt tillagas i 15 min i mitten av ugnen.Servera med en fräsch sallad! Nam!