Skaldjurspasta

Helloooo fredag! Igårkväll bestämde jag och min kära mor oss för att vi ville ha go' midda'. Sagt och gjort så drog vi på med förrätt aka calamares samt en skaldjurspasta till varmrätt. Seafood allt the way med andra ord, så galet gott! Slank ned hos alla tre. Då Fred var ute på äventyr och kom hem härligt fnissandes när jag och mamma kollade på gifta i första ögonblicket Norge (eh? Så bra!) spoiler: några gängar fortfarande....Skaldjurspasta 4 portioner 100 g vanameiräkor(MSC)100 g blåmusslor(Frysta båda två)2 dl vitt vinRivet citronskal1 dl krossade tomater 1 dl matlagningsgrädde 1 dl grädde1/2 finhackad rödlök 2 vitlöksklyftor1/2 kruka persilja1/2 chilifrukt Olivolja 1 msk smör600 g valfri pasta (färskpasta är bästa pastan) 1. Fräs vitlök, rödlök och chili i olja och tillsätt därefter smör, citronskal samt vin och låt gotta ihop sig.2. Tillsätt de tinade skaldjuren och låt puttra på medelvärme.3. Tillsätt krossade tomater och de två olika grädden.4. Koka pastan efter angivelsen och tillsätt kryddor därefter. Servera med iskallt glas vitt!Nam!