Gulaschsoppa!

En av mina favoritsoppor eller grytor är just gulasch. Finns inget som slår en mustig gulasch i skidbackarna i alperna. Du behöver:Receptet är för 6 pers.800 gram högrev3 gula lökar4 vitlöksklyftor3 selleristjälkar1 röd chili2 tsk kummin1,5 msk paprikapulver 6 msk tomatpuré8 dl oxbuljong5 röda paprikor6 potatisar SaltPeppar Du gör såhär:Skör köttet i lagom stora bitar. Grovhacka lök, vitlök, selleri samt chili. Bryn köttet samt stek grönsakerna. Lägg allt i en stor gryta. Tillsätt kummin, paprika, tomatpuré samt oxbuljong. Strimla hälften av paprikorna i små tärningarna och tillsätt i grytan. Låt den koka under lock i 1 timme. Skär sedan resterande paprika i stora bitar. Skär även potatis i mindre bitar och tillsätt och låt koka i 30 min. Njut med en klick gräddfil och ett gott bröd till.