Applecrumble

MUMS! Åt ett riktigt gott mellanmål idag. Det är lite som äppelpaj med smuldeg men ändå inte eftersom att smuldegen blir lite mer ”kakaktig”, ungefär som små kaksmulor är strödda över äpplena. Riktigt smarrigt.   INGREDIENSER 1 äpple 1 msk jordnötssmör 1 msk kvarg 1 msk solroskärnor 1 msk pumpakärnor 1 tsk linfrön ½ msk kokosflingor vatten   Skär äpplet i små bitar och lägg längst ner i en microsäker form/skål. Blanda samman övriga ingredienser så att smeten blir ganska tjock, men du kommer behöva tillsätta liiite vatten för att den inte ska bli alldeles för fast. Smula degen över äppelbitarna i små mindre ”klumpar” och sätt in i micron 1 minut på högsta effekt. Servera med t.ex. vaniljyogurt eller vaniljkvarg.   APPLECRUMBLE INGREDIENTS1 apple1 tbsp peanutbutter1 tbsp quark/greek yogurt1 tbsp sunflowerseeds1 tbsp pumpkinseeds1 tsp flaxseeds½ tbsp coconutflakeswater   Cut the apple into small pieces and put in the bottom of a microwave safe bowl/form. Mix the other ingredients to a thick batter, but you will have to add a liiiittle water so it doesn't get to thick. Crumb the dough over the applepieces and put in microwave for 1 minute at highest level. Serve with for example vanillayogurt or vanillaquark.   Johanna