COOKIE DOUGH BONANZA: Fyra smaker att äta direkt ur skålen.

De senaste dagarna har en ny trend dykt upp i sociala medier: kakdegsdessert! Det är en restaurang i New York, DŌ, Cookie Dough Confections, som har börjat sälja rå kakdeg i bägare och strutar, och såklart har det blivit värsta hypen. Man skippar alltså att göra kakor och serverar bara det göttigaste, d.v.s kakdegen med olika toppings och smaksättningar.  Det kan tyckas lite överdrivet men alla vet ju att degen är godare än själva kakan, så varför inte unna sig? Jag kände mig såklart tvungen att prova så igår gjorde jag fyra sorters kakdeg med olika smaker. Det blev som väntat helt galet gott och nu har jag hela kylskåpet fullt med kakdeg som jag ska sätta i mig i helgen. Kanske att jag toppar med lite glass eller grädde för att göra det hela ännu festligare? Grunddegen gjorde jag utan ägg för att det ju inte behövs om man ändå inte ska baka dem, i övrigt är det en helt vanlig kakdeg som man sen smaksätter på olika sätt. Mina fyra blev väldigt goda, men det finns ju inget som stoppar dig från att hitta på egna roliga varianter. Go crazy! Mer kakdeg åt folket! Grunddeg: 250 g smör, rumsvarmt 5 dl vetemjöl1,5 dl strösocker 1 dl muscavadosocker 2 msk mjölk 1 tsk vaniljpulver 1 tsk salt Kör smöret i en matberedare till en mjuk smet. Tillsätt sockret och kör en stund till så att det blir fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna och se till att blanda ordentligt till en jämn deg. Tillsätt valfri smaksättning och låt sedan stå i kylen i ca 30 minuter innan servering.  Smaksättning 1: Ballerinakex Hacka sönder kexen med en kniv och blanda med degen.  Smaksättning 2: KladdkakaKöp en färdig kladdkaka, typ Frödinge (eller baka själv om du är sugen på det) och blanda ner delar av kakan i kakdegen.  Smaksättning 3: Saltlakrits Lägg Turkisk Peppar i en handduk. Stäng igen handduken och slå sönder godisbitarna med något hårt, typ en hammare. Blanda lakritsbitarna + pulvret med kakdegen.  Smaksättning 4: ChokladAnvänd dig av din favoritchoklad. Lägg undan en del av den för att hackas, resten smälter du över vattenbad. Blanda först den smälta chokladen och sen den hackade med kakdegen.