Crêpes & galetter i Båstad

Idag tog jag och Martin oss ner till hamnen för att äta lunch på crêperiet Crepson & Co. Den lilla restaurangen som ligger i en av fiskebodarna vid vattnet öppnade förra året, men då hann jag inte med ett besök. Hög tid nu alltså! Vi träffade den trevliga ägaren Marie, som startade stället förra året som ett passionsprojekt vid sidan om sitt jobb i Stockholm, och som nu har tankar på att expandera med fler restauranger.  Vi satt på uteserveringen på baksidan, i lä från den rätt tråkiga sommarvinden. Varför är det inte bättre väder? Det är JULI! Snart hoppar jag i havet oavsett hur kallt det är.  Åter till lunchen! På Crepson & Co serveras olika typer av pannkakor. Galetterna (bovetepannkakor) serveras med "matiga" toppings som hemgjord Skagenröra, getost och rödbetor, och pulled pork med cole slaw. Eftersom galetter är naturligt glutenfria är de ett perfekt lunchalternativ för allergiska och glutenkänsliga besökare, något som det annars finns rätt dåligt av i Båstad. Marie gjorde ordning specialgaletter till mig och Martin med alla olika toppings, och mina favoriter var Skagenröra och pulled pork. Mmmm! Bovetemjölet gör att pannkakorna känns lite mer mättande än vanliga, så man orkar inte mer än en.  Fast det finns alltid plats för dessert. Vi tog två varianter av klassiska crêpes med olika söta tillbehör: färska bär med choklad och vaniljglass, och kolasås, vit choklad, mandel och vaniljglass. Alltsååå, finns det något godare än nystekta pannkakor med glass och choklad? Tror knappt det.  Martins favorit var dock de amerikanska pannkakorna med lönnsirap, blåbär och smör. Jag tycker ofta att amerikanska pannkakor blir torra, men dessa var riktigt saftiga och goda. Så, är ni sugna på en god lunch när ni är i Båstad, gå förbi Crepson & Co och ät en galett eller crêpe. De har alkoholtillstånd så det är även trevligt att sitta där, äta en avslappnad middag och kolla på folk i hamnen en varm sommarkväll. Tips, Tips!