Hallonsylt med chiafrön

  Det kom ett så härligt bud till mig på kontoret igår. Det var från Arla som ville skicka några av sina nya färskostar utan tillsatser. Man tackar! Tummen upp för inga tillsatser. Till färskostarna fick jag en hel bricka med godsaker: bagels, surdegsbröd, färska hallon, varrmrökt lax ett., och så två recept för att göra en perfekt "brinner" (breakfast for dinner). Jag och mina kollegor tog med allt till köket och eftermiddagsfikade lite på godsakerna. Ett av recepten var en hallonsylt med chiafrön och wow, det blev så gott. Och så enkelt! En nyttigare variant av hallonsylt helt enkelt. Gör så här:    Rårörd hallonsylt med chiafrön1 dl vatten 2 msk flytande honung 2 msk chiafrön 225 g honung    Blanda vatten, chiafrön och honung i en skål. Låt stå i ca 10 minuter så att chiafrönen sväller upp. Blanda ner hallonen. Servera på exempelvis surdegsbröd med färskost eller vanlig ost + smör. Mums!