Pizza bianco med chevre, soltorkade tomater och spenat

Här kommer ett riktigt vinnande recept på pizza från i fredags kväll: med spenat, tre sorters ost och massor med annat gott. Ibland kan jag tycka att vit pizza är godare än en tomatbaserad, och i den här varianten får man ändå med lite av den där goda umamismaken i de soltorkade tomaterna. Jag använde mig av en surdegsbotten eftersom jag på morgonen hade satt en surdeg att baka bröd på, men det var svårare än jag trodde att få den genomgräddad (det där därför osten har fått en något för gyllenbrun färg än vad jag hade önskat) - rekommenderar att ni använder en vanlig hemgjord deg alternativt en köpt!   Pizza bianco med chevre, soltorkade tomater och spenat  (1 st)1 pizzadeg (hemmagjord eller färdigköpt)2,5 dl grädde50 g smör1 dl riven parmesan1 dl riven mozzarella (+ 3 dl att toppa pizzan med)40 g färsk bladspenat, hackad 30 g salladslök, hackad1 dl soltorkade tomater, hackade 100 g chevre i bitar1-2 dl färsk basilika, hackadZest från citron Salt & peppar OlivoljaSätt ugnen på 250 grader.Blanda grädde, smör, parmesan och riven mozzarella  i en kastrull och låt allt smälta ihop. Låt sjuda i några minuter utan att börja koka. Lägg den hackade spenaten och salladslöken i såsen och låt sjuda i ytterligare någon minut. Salta och peppra.Kavla ut pizzadegen och lägg på ostsåsen med spenat. Toppa med hackade soltorkade tomater och chevre, samt den rivna mozzarellan. Baka i ugnen tills gyllenbrun, ca 10-15 minuter. Toppa den färdiga pizzan med citronzest, färsk basilika, olivolja, ev. lite extra riven parmesan samt salt och peppar. Servera direkt!