Kräft- och Laxfärserad rödtungsfilé med Noilly Pratsås och kroppkaka

Recept 4 personer Noilly Pratsås 16 personer20 gram smör2 finhackackade charlottenlök2 dl vitt vin + 1 dl Noilly Prat10 dl fiskbuljong1-2 dl grädde + 1-2 dl crème friacneSalt och pepparGör så här:Smält margarinet i en tjockbottnar kastrull. Fräs löken några sekunder. Häll i vinet, Noilly Prat och låt det reducera några sekunder. Tillsätt fiskbuljongen. Låt såsen reducera ytterligare några minuter. Häll i grädde och crème fraîche. Smaksätt med salt och peppar. Låt såsen sjuda några minuter.  Tillsätt fiskbuljongen och låt såsen sjuda tills den är tillräckligt tjock. (ca 1 tim). Krävt- och laxfärs  4 personer120 gram laxfilé60 gram kräftstjärtar1 ägg1  1/2 dl gräddeSalt, peppar1 msk vitt vinNågra droppar cognacGör iordning färsen. Skär laxen i mindre bitar. Finfördela dem samt kräftstjärtarna i matberedaren. Tillsätt ägget och kör med maskinen på högsta hastighet. Tillsätt grädden, vinet och cognac. Salta och peppra. Lägg  4 st rödtungsfilé på en skärbräda. Stryk lite färs jämt över hela hela ytin. Vik filén till ett litet komakt paket. Reservera fisken i kylen tills det är dags att ångkoka den.Ställ formen med fisken i ugnen. Vid servering: Ångkoka den i ca 7-8 min. Kroppkaka  6 personer1 kg mjölig potatis3 äggulor3 dl vetemjölsalt efter smakFyllning: (Går att utesluta) Skalade räkorDillGör så här:Skala och skölj potatisen. Koka den i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och ånga av potatisen.Pressa den genom purépress eller mosa den med potatisstöt eller elvisp. Låt potatisen kallna.Blanda den mosade potatisen med lätt uppvispad äggula, mön och salt. Rör inte för mycket.Forma degen till en rulle och skär den i ca 12 bitar (för 4 port). OM ni har fyllningen: Gör en fördjupning i varje bit och lägg en räka eller två beroende på storleken med lite hackad dill.Tryck ihop degen över fyllningen och forma till runda, lite platta bullar. Koka upp vatten och salt.Lägg i några kroppkakor i taget och koka dem 10-12 min eller ca 5 min efter det att de flutit upp. Ta upp dem med hålslev och servera dem varma med varmt smält smör.Till fisken stekte vi upp kroppkakorna i smör för att få en lite krispig yta. Blancherade grönsaker (tex. Broccoli, fänkål, morot, blomkål, sockerärtor)Koka upp saltat vatten på spisen. Ansa grönsakerna och lägg dem i det kokande vattnet. Koka dem tills önskad konsistens.Lägg grönsakerna i iskallt vatten för att stoppa kokningen. Häll dem i ett durkslag. Reservera dem i kylskåp tills serveringstillfället.Lägg i grönsakerna i kokande vatten och ta upp dem med sil och lägg upp på tallrik.