Turkisk Börek med köttfärs

Det här receptet hittade jag på "Zeinas kitchen".  Det är en slags paj som kan göras på yufka eller filodeg och finns många olika varianter på Börek i Turkiet och även i Balkanländerna. Recept 6 portioner1 paket filodeg (12 ark)500 gram nötfärs3-4 lökar (gul)1 liten bunt persilja eller spenat (jag använde färsk spenat)1 msk paprikapulverÖrtsaltSvartpepparPensling1 ägg1 dl turkisk yoghurt0,5 dl mjölk50 gram smör eller 0,5 dl oljaGarnering:SesamfrönGör så här:Finhacka lök och stek i olja tills de mjuknar. Vänd i färsen och stek tills den fått färg. Tillsätt alla kryddor och persilja eller spenat., fräs lite till. Låt fyllningen svalna. Vispa ägg, yoghurt, mjölk, smör/olja till pensling och ställ åt sidan. Smörj en ugnsform med smör. Öppna filodegen och lägg på en bricka och täck med dubbla kökshanddukar eller plastpåse. Degen är känslig och torkar väldigt snabbt. Lägg ut två filodegsark och pensla  lägg på ytterligare 2 filodegsark, pensla med yoghurtblandningen och lägg på köttfärs. Rulla ihop till en rulle. Köttfärsen räcker till tre långa rullar.Lägg rullarna på rad  i en ugnsform oh pensla ovansidan med resterande yoghurt  och strö sedan på sesamfrön. Värm ugnen i 200 grader och baka mitt i ugnen ca 20-25 min, tills den får en gyllene färg. Sänk eventuellt värmen till 175  om den får för mycket färg upptill men fortfarande inte är klar i mitten.  Servera börek med myntatzatsiki och sallad. Myntatzatsiki1 mellanstor skål3/4 gurka, hackad i små tärningar1/2 pressad vitlöksklyfta1 tsk saltca 6 dl turkisk yoghurt1,5 msk torkad myntaGör så här:Blanda allting oh ställ i kylen en stund. Ringla lite olivolja på innan servering. Passar till det mesta, kött, fisk, kyckling eller ris.