Lördagsmys med mig själv

Hej på er! Igår startade jag morgonen med en joggingtur som slutade minst sagt äventyrligt! Sprang förbi en man som vurpat med cykel som bad mig ringa ambulans, vilket jag såklart gjorde. Efter en stund stannade en bil och en kvinna hoppade ut, hon pekade på cykeln och sa att det var hennes sons cykel som blivit stulen kvällen innan! Mannan hävdade att han fått låna den av sin kompis, men lämnade villigt ifrån sig den. Efter en stund kom som tur var ambulansen och tog hand om mannen, som nog faktiskt verkade mer påverkad av droger än cykelolyckan… Phu, sen fick jag springa hem och stressa iväg till jobbet. Vilken morgon! Kvällen ägnades åt lite kvalitetstid med mig själv! Gjorde minipizzor, banan-chokladglass och myste lite framför tv:n… Receptet på pizzorna kommer här ifrån, men jag har gjort några mindre justeringar för att receptet ska passa mitt skafferi.                          Ingredienser: Pizzabotten 2 dl kikärtsmjöl 1 msk fiberhusk 0,5 msk chiafrön en nypa buljong 2 ägg   Tomatsås 1 vitlöksklyfta olivolja chilimix 2 tsk buljong peppar koriander 1 liten gul lök 0,5 tsk honung 400 krossade tomater   Gör såhär:  Tomatsås Pressa eller finhacka vitlöken, finhacka löken och lägg i en kastrull tillsammans med olivolja, buljong, chili, peppar, lite koriander och honung. Fräs en stund, tills löken fått lite färg. Häll sedan i tomaterna och låt puttra en ganska bra stund, drygt 10 min, så att smakerna hinner sätta sig och såsen blir lite tjockare. Ställ sedan åt sidan. OBS! Det blir mer tomatsås än vad som behövs till pizzorna, men den tänkte jag återanvända som bas i en linsgryta om några dagar. Pizzabotten Blanda ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner äggen. Låt svälla en liten stund och klicka sedan ut pizzor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 200° ca 5 min, tills pizzorna blivit fasta och höjt sig något! Ta sedan ut plåten och bred på lite tomatsås och valfria tillbehör. Jag använde aubergine, spenat, grönkål, brieost, solrosfrö, sesamfrö, morot och mandlar! Grädda sedan ytterligare drygt 10 minuter, berode på hur stora pizzorna är. Njut!   Bananglassen är superenkel, bara att mixa fryst banan med jordnötssmör, kakao, lite vaniljpulver och en skvätt havremjölk - mums!    Puss och kram!