Mexikansk salsa och skandinaviska bullar

Glad måndag! Hoppas ni är pigga och glada, redo för ny vecka. Här har veckan inte riiiktigt kommit igång ännu, på grund av coronaviruset är universitet stängt hela veckan och det är svårt att få till någon riktig disciplin. Det kryper runt lite oro här i lilla staden, inte långt härifrån har stadsdelar stängts ner och det råder avstigningsförbud på vissa tågstationer. Trots allvaret försöker vi att inte stressa upp oss, ta en sak i taget och inte låta oron ta över. Därför sitter vi mest här i solen på balkongen, tittar ner i grannens trädgård och undrar när vinrankorna ska bli gröna igen...  En liten snabb tillbakablick över de senaste dagarna visar den kulinariska mångfalden som finns när 500 internationella studenter (med en mer eller mindre extrem passion för mat i alla dess former) trängs på liten yta! I lördags var vi bjudna på mexikansk lunch och oj, va gott det var! Jag är inte så bra på att äta stark mat men alltså, det finns en salsa med åtta sorters rostad chili och vitlök, sesamfrön, jordnötter, salt och olja och den är beroendeframkallande god!! Dessutom fick jag för första gången äta tortilla (på blå majs) med ost och mole - en salsa gjord på en miljon kryddor plus choklad! Underbart gott. Det som började som lunch blev dock rätt snart eftermiddag och kväll, tequilaprovsmakning, mesqalprovsmakning, hibiskusvatten och mexikansk politik i goda vänners sällskap.  På söndagen gick jag upp relativt tidigt och traskade iväg för att baka semlor och fastelavnsboller med min danska vän här! Fettisdagen firas tydligen på söndagen i Danmark, så vi drog ihop ett gäng bullsugna kompisar och bjöd på skandinavisk innan-fastan-tradition. Bara det att vi inte fastar, men vem vill missa ett tillfälle att fika?? Hade ingen aning om hur de danska fastelavnsboller sig ut men lärde mig idag att det är samma deg som semlor men fyllda med citronkräm, vaniljkräm eller sylt och dekorerade med kristyr och pynt. Det kommer jag definitivt äta igen!! Önskar er en fortsatt fin vecka, puss och hej!