Nytt längdrekord

 Bad till högre makter att det skulle vara spårat på skyttis idag när jag klev upp, med tanke på gårdagens snöfall så hade jag inte allt för högt hopp. Målet idag var att ta ett lugnare, längre pass än tidigare. Gårdagen bjöd på en milrunda med lite högre tempo. Idag var siktet alltså 15 km. Varför? Jo för att se om kroppen pallar distansen, vilken tid jag får när jag tar det lite lugnare och för att börja överväga att eventuellt vara med på Fabriksloppet den 16 februari. Jag har till den 11 på mig att bestämma mig. Till veckan ska jag testa lite andra spår som kommer att inkluderas på loppet, spår som kan vara lite knivigare att klara av utan att vurpa. Men jag ska göra ett försök :)   Idag blev det då som sagt 3 varv på 5 km spåret på en tid av 1 timme och 19 minuter. Så jag är väldigt nöjd. HAde oerhört bra fäste, dock inte lika bra glid så fick staka en hel del. Så än tänker jag inte tacka nej till att delta :) Längtar till imorgon och få känna på den där sega smärtan som uppstår när man tagit i mer än man brukar. :) Så får se om det blir skidor imorgon med, beroende på kropp och väder, eller om de blir något lite lugnare.   Gjorde egna energibars idag med. Grundreceptet är taget från Risenta men jag har slängt om lite ingredienser och skapat lite efter eget huvud. Men de får fullt godkänt! Så nu har man något att ta med sig ut på de längre passen eller äta innan ett pass när man har ont om tid :)     Rebeckas modifierade energibarsrecept utifrån Risenta! (Anger Risentas ingredienser i parentes)   1 dl Sojamjöl (nyponskalsmjöl) 1 dl solroskärnor 1 dl havregryn ½ dl hirsflingor (lagt till själv) 50 g russin (tranbär) 100 g hackade torkade fikon 2 krm salt 50 margarin (smör) 1 dl honung 3 tsk jordnötssmör (istället för att hacka ner nötter) 2 äggvitor.   Ta en 20x20 cm form och täck med bakplåtspapper. Rör samman sojamjöl, solroskärnor, havregryn, hirsflingor, den torkade frukten och salt och ställ sedan vid sidan av. Blanda margarin, honung & jordnötssmör i en kastrull och koka upp på medelvärme, låt sjuda någon minut. Ta av från platten och låt svalna lite, vispa sedan ned äggvitorna. Vänd ner jordnötsblandningen i grynblandningen och blanda väl. Häll i formen och sprid ut smeten jämt. Grädda på 175 grader mitt i ugnen i 45 - 50 min. Ta ut formen, låt kallna helt och skär sedan i bitar efter eget tycke. Förvara kallt. Njut!   Enkelt och mycket gott :) nu ska jag se om mello är intressant i år, tillsammans med melonsoppa och te :) Ta hand om er!   Ja det kommer så ofta som möjligt komma bilder som den nedan. Tanken är att motivera, om inte er så i alla fall mig. Jag har funnit en livsstil jag vill följa för att få den kropp och fysik jag vill ha, och blir sjukt taggad av dessa bilder. Jag är inte vältränad än, men jag är på god väg :) Tycker ni det är jobbigt? Titta inte på dem.         As always, blod, svett & tårar