VEGETARISK LASAGNE

Igår experimenterade vi lite i köket. Vips hade vi svängt ihop en supergod vegelasagne! Jag skickade en bild på den på snapchat och fick önskemål om att skriva om receptet här på bloggen, så här kommer det: Du behöver:3 morötter1/2 liten zucchini (~2-3dl)ChampinjonerEn burk creme fraicheEn burk krossad tomat (500g)1 gul lök1-2 vitlöksklyftorLasagneplattorFetaostBasilika, timjan, salt & peppar Observera att jag inte har några exakta mått, men jag tror ni lyckas bra ändå. Tänk på hur mycket sås det brukar vara i vanlig lasagne och laga ungefär lika mycket. Gör så här: Riv morötterna och skär zucchinin och champinjonerna i små bitar. Stek morötterna, svampen och zucchinin i lite olja, krydda med sal och peppar och blanda i en burk creme fraiche. Lägg åt sidan medan du kokar upp tomatsåsen. Stek upp löken och vitlöken tills det börjar dofta gott (ca. 30sek) och häll på krossad tomat. Krydda med timjan, basilika, salt och peppar och låt det puttra en stund. Häll lite tomatsås i en ugnssäker form och lägg på lasagneplattor. Sprid ut creme fraiche-blandningen och smula fetaost ovanpå. Repetera sedan tills såserna är använda. Riv lite ost på toppen och grädda i ca. 200 grader i ca. 30 minuter. Klart! Vi åt guacamole, gurka och tomat till och det blev verkligen supergott! Hoppas ni testar detta och att det blir lika gott som då vi lagade det! Jag kan verkligen rekommendera detta recept om du vill äta mindre kött eller bara testa något nytt. Och våga experimentera mera i köket!Kram,Johanna