VEGANSK CHILI MED SÖTPOTATIS

För mig handlar mat om njutning och något som ska gå snabbt och vara lättlagat. Jag älskar att gå ut och äta och testa nya maträtter men i längden föredrar jag att laga maten hemma själv. Delvis för mitt stora intresse men också för att då vet jag vad jag får i mig. Jag brukar äta ute under helgerna och under veckorna tar jag oftast med mig matlådor eller äter hemma. Idag finns det dock väldigt många hälsosamma veganska och icke veganska alternativ vilket uppskattas. Vill du dock inte lägga halva din månadslön på att köpa lunch och middag ute varje dag så föreslår jag att du istället lagar matlådor hemma som du sedan kan ta med dig till skola/jobb.   Har du brist på inspiration eller recept, men letar efter något lättlagat, billigt och samtidigt hälsosamt? Här är ett recept för dig!  *1 paket ekologiska linser  *1 paket ekologiska svarta bönor  * 1 stor sötpotatis  *3 morötter  *1 tomat  *1 gul lök * 1 vitlöksklyfta *2,5 dl tomatsås *1 msk tomatpuré *1 tärning grönsaksbuljong (av bra kvalité)  *2 msk soja * 1 msk paprikapulver  *1 msk spiskummin  *1 msk agave  *chiliflakes *salt/svart peppar  Gör såhär:  1.Skala sötpotatis+morötterna och skär dem i medelstora bitar- koka tills de är mjuka, ca 15 min. I en annan kastrull kokar du pastan, vilket sort pasta du vill använda är valfritt  2.Fräs lök och vitlök tills det fått färg. Addera paprikapulver/spiskummin/chili/soja/salt och peppar- fräs i ytligare några minuter  3. Addera tomatsås/tomatpuré/agave/chili/svarta bönor/ linser/salt och peppar. Låt puttra i ca 5-10 min 4.Efter att pastan kokat färdigt rör du ner 0,5 dl av pastavattnet i chiliröran. Låt puttra ytligare 5 min.  5. När sötpotatisen och morötterna kokat färdigt häller du av vattnet, rör sedan ner rotfrukterna i chilin. Rör om och sedan är det redo att serveras.  Toppa med vegansk yoghurt/cream fraîche eller cashew sås, serveras till ris.   BON APPÉTIT