Livets fröknäcke

I lördags på bokklubbsträffen hade Lisa bakat ett fröknäcke som var så vansinnigt gott, att jag i stort sett gjorde det till ett personligt mission att äta upp allt. Kan inte få nog. Schysst nog skickade hon recept till mig, så ikväll har jag kirrat dessa små skönheter.  Och fick även det genialiska tipset att platta ut mellan två bakplåtspapper. Har hört om det förut, men tyckt det låtit så dumt. Men nu tänkte jag, varför inte, och det fungerade ju magiskt bra. Kommer göra detta varje gång från och med nu.  Här ser ni en nöjd lirare som väntar på färska fröknäcken. MEN, skenet bedrar. Jag bytte precis plats på plåtarna i ugnen och insåg att jag missat att strössla på flingsalt. HUR KUNDE JAG GLÖMMA DETTA?! Det är ju fan halva grejen med fröknäcke. När jag äntligen fått tummen ur och bakat dem liksom. Aja, nästa gång.Nedan är receptet som jag copy paste:at rakt upp och ner. Enjoy peeps!Rör ihop: 2 dl majsmjöl0,75 dl solrosfrön0,75 dl pumpakärnor0,5 dl skalade sesamfrön0,5 dl hela linfrön 1/4 dl rapsolja.Addera 2,5 dl kokande vatten och rör ihop.Bre ut tunt på bakplåtspapper (två plåtar), jag brukar trycka ut degen mellan två bakplåtspapper. Strö på flingsalt och grädda i 145-150 grader i en timma. Jag brukar ha båda plåtarna i samtidigt och byta plats efter en halvtimma