MARIANNKAKOR ELLER KIRURGKAKOR:)

HEJ PÅ ER ALLA GLADA SEMESTERFIRARE:) Hoppas alla får en fin sommar. Själv har jag nyss njutit av en promenad med världens finaste hund Athena-hjärtat. Vi hade ju en trevlig sommarfest på jobbet i början av juni.  Då bakades ovanstående kaka. Jag tänkte bjuda på receptet. En kakonkaka att baka då den räcker till många och smakar som en kakvariant av fudge:) Lycka till:)   400 g smör 6 dl socker 4 ägg 2 dl kakao 4 dl vetemjöl 8 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver   GLASYR: 2 dl vispgrädde 2 dl socker 2 msk sirap 100 g mörk choklad 100 g smör   GARNERING: Flagad mandel   Ugn: 175 grader Smält smöret i en kastrull. Ta bort från värmen. Rör ner socker och ägg.  Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner i den andra smeten. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna alternativt ett smort bakplåtspapper. Grädda i 15-20 minuter. ( Jag tog ut den efter 15 minuter. Ville ha den kladdig) Gör glasyren. Blanda allt utom smöret i en kastrull. Låt koka under omrörning på svag värme i ca 10-15 minuter. Tag från värmen och vispa ner det kalla smöret i klickar.  Bred glasyren över kakan och strö över mandel. Låt kakan svalna i kylen. Skär den sedan i rutor. Gott med en klick grädde eller glass till.  Den går utmärkt att frysa.