SVERIGEBAKELSE

    HEJ PÅ ER!! Hoppas ni alla mår bra. Själv mår jag utmärkt. Har firat en trevlig midsommarafton hos Anna och Magnus i Västerviks skärgård. Underbar mat och mycket goda bakverk och dessert:) MUMS!! Nu sitter jag och spejar ut i regnet och tänkte att jag ska dela med mig av receptet på en god bakelse. Något att testa i sommar:) Athena ligger ihoprullad och myser i sin bädd. Det kan vara mysigt att bara vara en dag så här. Men sedan hoppas vi att solen kommer tillbaka:) Eller hur? Ha en fortsatt skön midsommardag:) Kramar Kak-Ann Ca 12 stycken HAVREPAJDEG: 150 g smör 3/4 dl strösocker 1½ dl havregryn 3 3/4 dl vetemjöl VIT CHOKLADFYLLNING: 75 g vit choklad 1 dl vispgrädde MÖRK CHOKLADTRYFFEL: 150 g mörk choklad 3/4 dl vispgrädde 1 msk mjukt smör GARNERING: Ex. jordgubbar, hallon, physalis, blåbär vad du tycker är gott ihop med choklad:) Smält smöret. Blanda med socker, mjöl och havregryn. Tryck ut degen i aluminiumformar. Kyl medan ugnen värms upp. Ugn 200 grader. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna. VIT CHOKLADFYLLNING: Hacka den vita chokladen. Lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills den smält. Kyl- gärna över natten. MÖRK CHOKLADTRYFFEL: Hacka den mörka chokladen. Koka upp grädden. Tag från värmen. Lägg i chokladen och smält i den varma grädden under omrörning. Rör i smöret. Låt svalna och stelna till en spritsbar konsistens.  Vispa den vita chokladfyllningen fluffig med elvisp. Fyll formarna.  Lägg på den garnering du valt. Spritsa på chokladtryffelkräm. Garnera med sockerpärlor eller blåbär eller vad du tycker passar:) Smaklig bakelse:):)