SAFFRANSSMÖRBULLAR MED PÄRLSOCKER
Nu är det snart första advent! Älskar advent! Här kommer ett passande recept att baka tills dess:) Lycka till! Ca 30 st FYLLNING: 150 g smör, rumsvarmt 1 1/2 dl florsocker 1 msk vaniljsocker DEG: 1/2 g saffran + 1 tsk strösocker 50 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm 1 1/2 dl strösocker 1/2 tsk kardemummakärnor, mortlade 1 krm salt 3 ägg 225 g smör, rumsvarmt 12-14 dl vetemjöl DEKORERING: 1 ägg pärlsocker GÖR SÅ HÄR: Fyllning: Blanda ihop allt till fyllningen i en skål. Klicka ut 30 små högar på en plåt och ställ i frysen i ca 1 timme. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen har löst sig. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. (Eller kör den i köksmaskin) Låt den jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Knåda igenom degen och dela den i 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem i aluminium- eller pappersformar. Tag ut smörklickarna från frysen och tryck ner en i varje bulle. Låt bullarna jäsa i 25 minuter. Sätt ugnen på 225-250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen 7-9 minuter. Låt dem svalna på galler. Hugg in och njut!!! Önskar er alla en fin första advent!