BRUNCHING .

Denna helg kan sammanfattas med ett ord: BRUNCH. Det är en av mina absoluta favorit sysselsättningar. Att umgås över nybryggt kaffe, croissanter, äggröra och marmelader. Igår bjöd jag över ett gäng fina vänner, vi brunchade i fyra timmar och åkte sedan in till stan och slog oss ned på Eat´s uteterass. Idag vaknade jag självmant kl 08:50, 09:05 knackade syrran på dörren med rykande färska croissanter + valnötsbröd från Magnus Johanssons bageri. Det tog oss inte mer än 10 minuter att trolla fram diverse ätbara saker på uteplatsen. Fullkomligt älskar att bara sitta och äta tillsammans med syrran, vi är liksom så bra på det. Att verkligen njuta av stunden.  Jag blev himla sugen på scones i lördags, så det fick det bli. Jag höftade ihop ett recept på havrescones, det fick bli glutenfria då jag har två vänner som ej tål gluten. Resultatet blev väldans uppskattat så här kommer receptet: HAVRESCONES RECEPT 2-4 port (jag gjorde dubbelsats)2,5 dl havregryn3 dl havremjöl (mixa havregryn slätt i en mixer) 1 dl sojamjöl (eller vad du har hemma)1 tsk honung2 tsk bakpulver 1 nypa salt 2 msk chiafrön1 msk potatismjöl 50 g smör 3,5 dl yoghurt Sätt ugnen på 250 grader. Blanda de torra ingredienserna. Jobba in smöret i blandningen. Tillsätt yoghurt + honung. Blanda ihop och låt svälla i ca 10 min. Forma till två runda bröd, lägg på en plåt.Nagga brödet och markera fyra bitar med en kniv.Grädda ca. 15-20 min. Låt vila någon minut på ett galler innan servering.