Jordgubb- och dumletårta

I helgen gjorde jag en jättegod tårta till en tävling som Dr Oetker som har hand om, priserna är grymma och vill ni rösta på min bild (1 like på Instagram = 1 röst) så hittar ni bilden på min Insta; @mathildalundqvists! Smakerna var jordgubb och dumlechoklad och jag testade för första gången att använda kladdkakeliknande bottnar. Det vart väldigt gott, men gör jag en tårta med dessa smaker igen kommer jag nog göra vanliga chokladsmakande tårtbottnar, ett lager jordgubbsmousse och ett lager dumlefluff/mousse. Tror dumlesmaken skulle komma fram bättre då och tårtan blir dessutom lättare att skära i om man har vanliga bottnar. I och med att bottnarna var lite brownie-liknande var det väldigt svårt att skära fina bitar av den, men den vart verkligen jättegod! Till moussen behöver du:400 g jordgubbar (jag använde frysta)5 dl vispgrädde1,5 dl socker8 gelatinbladKoka upp jordgubbarna och sockret i en kastrull och låt puttra i ca 3-4 minuter. Lägg gelatinbladen i blöt medans. Ta kastrullen från plattan och mixa jordgubbarna till en slät puré med en stavmixer. Ha sedan i gelatinbladen och låt dem smälta. Ställ in purén i kylen och låt den svalna i nästan helt (ca 30-45 minuter). Vispa upp grädde, vänd ner purén med en slickepott och låt moussen stå i kylen i minst 1,5 timmar. Till tårtbottnarna behöver du:300 g smör2 påsar dumlekolor6 ägg9 dl socker2,5 dl vetemjöl12 msk kakao3 tsk vaniljsocker1,5 tsk saltSmält smöret och 3/4 av alla dumlekolor i en kastrull. Vispa ägg och socker i en bunke, ha sedan i mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Häll i smör- och dumleblandningen i smeten och blanda/vispa väl. Fördela smeten i två normalstora formar som man smörat kanterna på (tips; har man en form med löstagbar kant kan man lägga ett bakplåtspapper underst i formen, då är kakan lättare att flytta när den är gräddad.) Grädda varje form i 30 minuter på 175 grader och låt svalna helt. Dela sedan varje botten på mitten så att du får fyra, smalare bottnar. Av dessa behöver man bara tre, så en blir över. Jag ville inte ha en så stor tårta så jag kar även bort de yttersta kanterna. Instruktioner för hur du gör den italienska marängen har jag skrivit om tidigare och du hittar receptet HÄR. Denna spritsar du ut i valfritt mönster när du satt ihop tårtan och bränner slutligen av den med en brännare. Jag garnerade även min tårta med färska jordgubbar!