Hur/vad äter jag under graviditeten?

Jag har liknande tänk kring kost och mat nu under graviditeten som innan jag blev gravid och jag äter ungefär samma som tidigare. I vardagen måndag-fredag brukar jag äta havregrynsgröt till frukost. Oftast tar jag med färdiglagad kall gröt till jobbet med hallon, blåbär eller mango i som jag bara värmer lite i micro på jobbet.  Ibland blir det ett par naturella kanelknäcke och ett äpple eller annan frukt. Det ser lite olika ut men havregrynsgröten brukar bli frukosten på jobbet nio av tio fall. Lunchen på jobbet (måndag-fredag) består alltid av färdiga matlådor som bara är att värma i micron. Matlådorna håller jag väldigt ”clean” under vardagen vilket innebär hälsosam och näringsrik mat som mättar men undviker socker, extra tillsatser och onödiga fetter som det finns i olika såser. Det här är MITT sätt att äta och det funkar för mig. Den enda ”såsen” jag brukar ha med är en klick sweetchilisås för lite mer smak (perfekt som ovan till ris och kyckling. Ibland blir det kycklingbullar med ris och då har jag istället en klick Önus lågkalori/sockerfri lingonsylt. En del dagar blir det matlåda från kvällen innan, kan i vissa fall vara bananpannkaka med bär, gjord på ägg, banan, lite mandelmjölk och kanske mandelmjöl. Råvarorna brukar bestå av quorn (vegetarisk färs), kycklingfärs/bollar, lax/torsk, kyckling och ris/potatis eller ibland pasta. Mellanmålet i vardagen består ofta av chiapudding/overnight oats efter jobbet och innan gymmet: chiafrön, havregryn, mandelmjölk, kanel och kardemumma toppat med bär. Ibland blir det en smoothiebowl hemma om jag har vilodag från gymmet och tar en promenad istället. Ibland kan det bli grovt rågbröd med typ avokado eller kalkonpålägg.  Helgen (fredag-söndag) släpper jag mer på min medvetenhet kring hälsosam kost och mat, vilket gör att jag istället är hälsosam genom att käka lite vad som helst, när som helst. Lördag eller söndag (eller båda dagarna!) käkar jag gärna en större frukost/brunch med färsk bröd, ost, yoghurt, flingor, kaffe, juice och frukt. Lunch på helgerna brukar bli något lättare, kanske en sallad eller liknande beroende på vad frukosten blev och hur mätt jag är. Middagarna på helgen (fredag-söndagkväll) kan bestå av en krämig pasta, kött och klyftpotatis samt bea, en pizza, burgare eller annan mat det som det bjuds på om vi är bortbjudna. Efterrätt, kakor, socker, naturgodis och lösviktsgodis käkar jag oftast bara på lördagen eller åtminstone håller jag det till helgen.Den här kosthållningen är något som funkar alldeles utmärkt för MIG och kanske inte alls för dig. Du, jag och alla andra gör varje dag ett aktivt val gällande hur vi vill äta, må och leva. Jag har valt mitt.