Idas Bakskola: hallonfluff med havreflarn

Det är onsdag kväll, två dagar kvar innan en 7-årings födelsedag och några dagar efter halloweenkalas hos kompis i Trosa. Vi var efterrättsansvariga. Det gick... sådär. Japp, ni har rätt. Det är dags för en ny episod av Idas Bakskola. Välkomna! Dagens recept är hämtade ifrån följande: Barnens. Lätta recept. INGET kan gå fel! Notera även: steg för steg. Så jäkla enkelt. Också: MYCKET tydliga instruktioner.  Låtom oss gå ut hårt med Havreflarn: Japp, jag gjorde det enkelt för mig den här gången. Hur gör vi nu?* "Sätt ugnen på 175 grader. Be en vuxen om hjälp." * Hämta grannen. * Smält smöret i en kastrull "på låg värme på en spisplatta". * Be barnen släcka brasan du tänt i förberedande syfte. * Puh. Redan trött. * Vi går vidare. Häll i grädde och sirap och rör ordentligt. * Häll i socker, mjöl, bakpulver och havregryn. * Rör om. Ordentligt. Osv. * Lägg bakplåtspapper på två plåtar. * Klicka ut smeten i ca 15 små högar på varje plåt (fun fact: tror vi fick ihop det till 28 högar totalt. Aldrig varit med om att det blivit så nära det antal receptet angivit förut) (proffstips: använd två skedar. Skopa med den ena, skrapa av med den andra).* Grädda flarnen i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.* "Be en vuxen om hjälp med att lyfta in och ut plåtarna." * Hämta grannen igen. * Låt flarnen svalna. * Smält chokladen i vattenbad. * Återigen, grannen. * Doppa flarnen i chokladen. * Låt stelna. Inte i kylen. Tips från människa med nytillkommen erfarenhet. I alla fall inte längre än en kort stund. De blir sega. Tråkigt.Japp, igen. KUL! Vi är PÅ GÅNG! Det gick ju riktigt bra det där. Vi går vidare med hallonfluff: Hur gör vi nu?* Börja med att inte ha hallon, MEN, frukta icke! Enligt receptet går andra bär precis lika bra. Jordgubbar, till exempel! Tinade dem lite innan först, dock. Så himla svårt att röra ihop annars. * Tvätta limen. Inte i disk- eller tvättmaskin FÖRSLAGSVIS. Rinnande vatten borde räcka. * Riv av lite grönt från skalet (med rivjärn. Man kan aldrig vara tydlig nog).* Blanda limeskal med bär och, i det här fallet, Kesella. Körde elvisp. Funkade bra. * Separera äggvitan från gulan och häll ned vitan i en separat bunke. Gulan kan du göra typ vad du vill med. Ansiktsmask eller lunch, kanske? Återigen, be vuxen om hjälp. Med separeringen alltså. * Inse att det nog är du som anses vara den vuxna. Nåväl. Bättre sent än aldrig!* Vispa äggvitan så den blir "vit och skummig". Mycket precist står det "ca 3 minuter" i receptet. * Socker ned i skum.* Vispa ca 2 minuter till. * Rör ned äggvitegrejset i bärgrejset, blanda och häll upp fluffet i fyra glas. Jag hade dubblat receptet så fick för er som kan lite matte 8 glas. 8 plastglas. På fot. Avsedda för margarita. * Låt fluffet stå kallt ca en timme eller frys ned skiten till glass. * För att piffa till det hela vispade jag ihop lite grädde med kakao och vaniljpulver efteråt och klickade ut uppepå. FRÄSIGT!* Tanken här: innan servering, sätt ett havreflarn i varje glas. * Deeet... hände inte. Nä. Så kan man väl säga. Vad händer nu?* Transportsvårigheter händer. För, hur fraktar man 8 höga glas på smal fot 3 mil lämpligast? * Hitta för liten kylväska. * Hitta också stor kartong. * Placera glasen i kartongen tillsammans med havreflarnen i en separat burk. * Känn hur Saker. Välter. När. Du. Stoppar. In. Den. I. Bilen.  Att jag inte TÄNKTE LÄNGRE?! Va?! Vad fan. Fyra efterrätter mötte sin död i den där kartongen. * Ät. Gör det bara. Skitsamma liksom.  * Kassera kartongen i sopsorteringskärl avsett för kartong. * Skit i allt vad utklädnad heter pga fucking tidsbrist. * Köp en helvetes massa glass och bjud herrskapet på. (* Ät resterande 4 överlevande efterrätter som måndagsfika efter middagen.)Ja. Precis. Det gick som det brukar, helt enkelt. Till helgen är det kalasbakning som gäller. Det blir kul! För er.HEJ!