Viktiga tillskott

Att få i sig alla vitaminer, mineraler etc som man behöver är inte det lättaste såsom vi lever i dagens samhälle. Även om vi äter perfekt är näringsinnehållet i maten inte alls lika bra som det var förr. Mineralhalten i våra livsmedel har sjunkit drastiskt under senare år.  I USA har man exempelvis jämfört hur äpplens innehåll av näringsämnen förändrats under 80 års period. Det visade sig då att magnesiumhalten hade minskat med 82 procent under perioden och det gäller för många andra produkter också. Vi utsätts dessutom för stress, strålning, föroreningar, mediciner, skräpmat etc. Vi behöver tillföra extra tillskott för att förebygga ohälsa. Det är min absoluta övertygelse. Vi kan påverka vår framtida hälsa genom att göra rätt val idag. Jag var på en föreläsning i USA, där några av USAs främsta kost och näringsexperter föreläste. En av dem, även kallad "First lady of nutrition" har skrivit ett trettiotal böcker om hur vi ska äta för att hålla oss friska. Hon pratar mycket om bl a detox, och hur viktigt det är att avgifta kroppen.  Jag har tagit fasta på råden jag fick, och tar därför idag dessa tillskott: D-vitaminÄven fast föreläsningen jag var på hölls i Florida, så rekommenderades D-vitamin för att det är så viktigt för oss. Jag trodde att man kanske klarade sig utan det i Florida, där de så gott som alltid har sol. Vi bör vara ute i solen ca 30 min per dag, utan solskydd för att få vårt behov tillgodosett. Här hos oss är ju det en omöjlighet, så ett tillskott är absolut nödvändigt. För att få i sig det vi behöver via kosten behöver man äta ca 35 ägg per dag eller dricka 13 liter vitamin D-berikad lättmjölk per dag (och mjölk ska man ju dessutom undvika). D-vitamin är viktigt för att förebygga hjärt- och kärlsjukdom, diabetes, autoimmun sjukdom, cancer, infektioner, benskörhet, depression, hudproblem mmMagnesiumMagnesium är ett av de viktigaste mineralerna att få i sig, eftersom det finns få näringsämnen som innehåller alla de hälsofördelarna som magnesium ger.Eftersom jag tränar mycket så sliter jag på magnesiumförrådet och behöver fylla på extra mycket. Många har dock brist på magnesium. Magnesium är viktigt för att minska trötthet och utmattning, bra för energiomsättningen, nervsystemet och muskelfunktioner. Även bra för benstommen och tänderna. Tecken på magnesiumbrist kan vara ex muskelkramper, astma, domningar, migrän, förstoppning, depression, sömnproblem, högt blodtryck, ledvärk, sötsug. ProbiotikaNyttiga bakterier för mage och tarm.Jag äter Holistics LactoVitalis Pro samt även en hälsochoklad, Xocai som har en choklad med probiotika i. Den är inte bara nyttig, utan suveränt god dessutom. Pluspoäng på det!Probiotika är bra för allmänhälsan, tarmsjukdom, vid svagt immunförsvar, under och efter en antibiotikabehandling mm Älskar verkligen denna choklad som dessutom stillar sötsuget och är ett bra mellanmål. Man kan ta den till fikat eller som dessert. Jag har alltid choklad med mig i väskan för att alltid ha något bra tillhands när jag blir hungrig eller sugen på något. Sist med inte minst rekommenderades tillskott med redoxsignalmolekyler av dessa näringsexperter.Det enda tillskott som finns av redox signalmolekyler är ASEA.ASEA är ett tillskott man dricker 1,2 dl av per dag. Det är kroppsegna redoxsignalmolekyler som lagar och reparerar våra celler. Har vi friska celler är vi också friska. Ett tillskott som gör nytta för alla, oavsett hälsostatus.ASEA ökar kroppens egna antioxidanter med minst 500 %, behövs för att antioxidanter ska göra nytta, stärker immunförsvaret, ger mer energi, bättre mental skärpa, uthållighet, snabbare återhämtning, detoxar kroppen, ger bättre PH-värde  mm Alger Förutom de fyra tillskotten ovan börjar jag dagen med ett stort glas citronvatten med chlorella eller spirulina. Det är alger med mycket näringsämnen och detoxande effekt. Det är mycket viktigt att göra sig av med alla gifter som lagras i kroppen.  Chlorella och spirulina smakat inte speciellt gott, men blandar man i citron blir det helt ok att dricka. Det sägs att chlorella innehåller så mycket näring så att man i princip skulle kunna leva på enbart chlorella.