SAKEN ÄR BIFF

Enligt önskemål kommer här recept på den coleslawsallad och fetaostfyllda kycklingfärsbiff som figurerat i bloggen under helgen. En maträtt som vanligtvis kryllar av kalorier, men som jag har gjort om till ett alternativ att äta med gott samvete... Coleslawsallad4 portioner ½ (mindre) vitkålshuvud1 stor morot1 dl grekisk lättyoghurt (eller kvarg)½ dl fettfri/lättmajonäs½ citronSalt & peppar Gör så här:Finstrimla vitkålen och moroten. Lägg i en skål och blanda med yoghurt/kvarg samt majonäs. Häll i saften från ½ citron. Smaka av med salt och peppar. Låt dra i kylen under några timmar.   Fetaostfyllda kycklingfärsbiffar4 portioner 500 gr kycklingfärs100 gr fetaost1 ägg½ dl pofiber (eller ströbröd)1-2 tsk sambal oelekChilipulverSaltFärsk persilja (ca. 1 dl) Gör så här:Lägg färsen i en bunke. Blanda i pofiber och rör in det i färsen. Knäck ägget och blanda ytterligare. Blanda också i sambal oelek och kryddorna. Här har jag inte satt några mått, för jag personligen gillar starka biffar så ta kryddor efter egen smak. Smula fetaosten och hacka persiljan. Rör försiktigt ner i färsen. Forma till fyra biffar och stek på låg värme.