Bearnaisesås

        Ingredienser:   150g smör 7 vitpepparkorn Persilja och/eventuellt dragon 4 Scharlottenlökar 3 msk vitvinsvinäger 3 Ägg-gulor Ca 1 dl vatten   Gör så här:     Smält smöret och ställ det åt sidan för att svalna.   Krossa vitpepparn med bladet på en kniv och hacka löken fint, lägg det tillsammans med vatten, persilja och vinäger i en liten rostfri kastrull (aluminium kan missfärga såsen). Låt alltsammans koka ihop tills endast ungefär en halvdeciliter återstår.     Under tiden kan man hacka dragon och/eller persilja, man väljer vad man tycker om. Själv föredrar jag dragon. Sätt också en större kastrull på spisen och koka upp vatten till vattenbadet.   När vätskan minskat silar man av lök och kryddor, därefter slår man tillbaka den i kastrullen.   Den lilla kastrullen sätts ner i vattenbadet, vattnet ska inte koka, bara sjuda. Tillsätt äggen under vispning ett i taget och fortsätt vispa tills det tjocknar. Det behövs alltså inte vispas febrilt, det räcker i en jämn lugn takt.   Därefter drar man av kastrullerna från värmen och tillsätter det avsvalnade smälta smöret i en smal stråle, under vispning på samma sätt som med äggen.   Avslutningsvis tillsätts de hackade kryddorna, smaka och tillsätt eventuellt mer vinäger om ni vill ha en skarpare smak. Lite salt kanske också behövs.             Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen