Pecannötpaj

Detta behöver du :Pajdeg3 dl vetemjöl125 gram smör1 kryddmått salt3 msk kallt vattenFyllningen :125 gram smör3 dl ljus sirap1 1/2 dl ljust muscovado socker ( fungerar även med vanlig socker )2 msk vetemjöl1 tsk vaniljsocker2 ägg200 gram pecannötterGör så här :Ställ ugnen på 175 graderMät upp mjöl i en bunke, tärna ner smöret, och rör ner vatten och salt.arbeta ihop detta till en deg, och tryck ut i en form ( 22 – 24 cm ) Förgrädda i ca 10 minuter. Under tiden gör du fyllningen.Mät upp smör i en kastrull, häll i sirap socker vetemjöl, salt och låt detta sjuda upp. Låt det sjuda under omrörning i ett par tre minuter. Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner de grovhackade nötterna samt de lättvispade äggen, vaniljsocker i kolasåsen.Och häll sedan över fyllningen i det förgräddade skalet – och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 35- 40 minuter. Märker du att pajen får för mycket färg under gräddning, täck den med grillfolie/ ugnsfolie.När pajen är färdiggräddad, ställ den kallt i kylskåpet och låt den svalna innan servering.Receptet taget från www.jennysmatblogg.nu