Saftiga tekakor med havregryn

        Saftiga tekakor Ca 20 st Saftiga och mjuka tekakor som smakar ljuvligt gott med smör och ost till en kopp te. 50 g jäst6 dl mjölk, fingervarm2 dl havregryn75 g smör, smält2 tsk salt2 msk strösocker1 ägg12–14 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och havregrynen. Rör om tills jästen lösts upp och låt blandningen stå i ca 5 min så att havregrynen blöts upp. 2. Tillsätt smör, salt, socker, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter 3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 4. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 5. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.     www.hembakat.se     Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen