MANDELMJÖLK

    Igår tänkte jag köpa mandelmjölk men beslutade mig för att göra en liter istället eftersom vi hade så mycket mandlar hemma.   Recept   Du behöver: 2 dl mandlar 1 l vatten ev. kanel eller vaniljsocker   Instruktioner   Lägg mandlarna i blöt i fem timmar eller över natten. Vattnet blir brunt så ta bort det och skölj mandlarna tills vattnet du häller ut blir klart, detta för en sötare smak på mjölken sen. Häll sedan på vattnet och mixa (en riktig mixer är att föredra men vi hade enbart en stavmixer och det fungerade!) tills mandeln blir som mjöl, dvs så mycket som möjligt. Tillsätt krydda om det önskas. Sedan finns det nog smidigare sätt men jag använde en tratt och kaffefilter. Byt filtret ofta eller dubbla det, blir det för tungt kan det gå sönder. Häll över i en flaska och njut!   Fördelar   Mandelmjölk innehåller nyttiga fetter, en mängd E-Vitamin som är bra för huden, bra för skelettet, proteinrikt, bra för magen och tarmarna och innehåller kalicum och magnesium. Det är bara ett axplock med mandlarnas fördel.