Grötbullar!

Receptet ger 16 stycken frallor! Igår hade jag riktig bak-feeling och gjorde två olika sorters bröd samt nyttigare pannkakor som jag kommer skriva mer om i kommande inlägg.Här tänkte jag bara skriva om grötbullarna som är frallor inspirerade av havregrynsgröt. Jag tänkte att det var lättast att dela med mig av receptet i bilder här ovan istället för att skriva. Men jag ska dock säga att jag bytte 3dl mjöl mot rågsikt för att få det liiiite nyttigare.Jag kokade ihop vatten och havregryn i en kastrull och hade även i salt så det blev precis som gröten görs. När gröten va klar hade jag i smöret och när de smält hade jag även i honungen här i så allt smälte samman till en jämn gröt. Mjölken värmde jag i mikron till fingervarmt och lät jästen lösas upp innan jag hade i gröten och blandade samman allt (obs gröten får inte vara för varm så jäsen ”bränns”).Sen är det bara mjölet kvar! Sikta i några dl i taget! Jag tog det grova först. Lät degen jäsa med skålen på plattan som blivit ljummen. Det jäser alltid lite bättre när de är varmt och gott. Delade degen till 16 bitar (2 plåtar). Lät jäsa åter igen innan dom åkte in i ugnen.Glöm inte pensla ovansidan försiktigt med vatten också. Klara och super goda! Mumsigt!!