Havrepannkakor!

Jag ramlade förbi detta receptet på havrepannkakor (som också går att göra glutenfria om havregrynen är glutenfritt) och kände att detta MÅSTE jag prova!Sagt och gjort, ingredienserna kastades upp på bordet och jag hade i:4 ägg3 dl havremjöl4 dl nötmjölk eller annan mjölk (jag hade röd vanlig)2 nypor salt2 nypor vaniljpulverFörst för att få havremjöl så tog jag bara och mixa havregrynen och blandade med mjölken. Och eftersom våra ägg från mammas höns är ganska små så tog jag i ett extra så jag hade egentligen 5 ägg.I med resten av ingredienserna och blandade med vanlig handvisp. Stekte på mellanvärme och enligt recept skulle jag få 4 pannkakor, men eftersom jag gjorde plättar istället så fick jag långt fler än 4 såklart. Tror jag snarare skulle fått 5 fullstora pannkakor i min panna av detta receptet dessutom. Och är du en sån som kanske är skeptisk mot ”nyttigare” recept så kan jag säga att dessa smakar preciiiis samma som vanliga pannkakor om inte godare! Det är ett jättebra tips för att undvika det vita mjölet från vanligt pannkaks recept. Inte roligaste bilden på slutresultatet, men de blev ett gäng plättar tillslut!Till mina hade jag plommonsylten som jag och mamma gjorde för några veckor sedan med mindre socker i. Väldigt gott med lite syrligare sylt till milda plättar.