Baka kaka

Det har börjat hända allt oftare på sista tiden. Faktum är att det ökat med 300 %. Bakandet alltså. Kanske beror på ngt slags behov av att boa i den nya staden och nu det nya hemmet? Mysig doft och gott att äta. Jag välkomnar dig oh nya bakvana.  I lördags bjöds det på storfika, med fem vuxna och fyra barn. Fram med kaka ur frysen och den sjukt smarta äppelskalarskivarmaskinen.  Den skalar och gör girlanger av äpplena som man sen bara kan skära rakt igenom så blir det skivor till äppelpaj.   Ned i byttan. Inget smör eller så i formen. Röra gegga av havregryn, socker, grädda, smältsmör, bakpulver och sirap. Smeta ut över äpplena och in i ugnen. Sen blir det så här knäckigt gott att äta med glass! Sebbe var också bakpeppad! Och trillade chokladbollar till kidsen. (och några vuxna, blandannat undertecknad) Sen dök svärmor upp med fyra sorters småkakor också. Jättespontankalaset var ett faktum och resuterade i länsade fat. Gött!