Middagslyx a la 80-talet!

Kvällsgott-tips kommer här! En supergod franska med baconfyllning som får gratinera i ugnen, den perfekta kvälls-mys-mackan om man tröttnat på ”vanliga” varma mackor! Trevlig 80-tals klassiker som mycket väl tål att dammas av ibland!  Receptet kan du variera med just den fyllning du vill ha. Köttfärs, skinka, renskav, kyckling, svamp etc etc… 4-6 portDet här behöver du :1 franska150 gram bacon1 gul lökInkråmet av 1 franska1 msk oreganoSalt & peppar1 stor tomat1 liten burk ananasringar3 ägg4-5 dl gräddmjölk3 dl riven ostBakplåtspapper Gör så här :Skär av ett lock på franska. Gröp ur inkråmet med en gaffel. Skär bacon och lök i mindre bitar och stek i stekpanna tillsammans med inkråmet. Krydda med oregano, salt och peppar. Fyll franskan. Tärna tomat och ananas och lägg över. Vispa ihop äggen med gräddmjölken och häll i. Brödet suger åt sig mycket vätska så häll på så mycket att det precis rinner över. Riv över osten och lägg på locket. Knyckla ihop ett bakplåtspapper och skölj det noga under kranen så det blir riktigt mjukt och blöt. Slå in franska i det blöta bakplåtspappret och gratinera i ugnen 200 grader ca 20-25 min. Det blöta pappret håller franska mjuk och fin inuti och ger en god knaprig yta!