JORDNÖTSWOK

Får det lov att vara lite brun sörja med jordnötter dekorativt utspridda över? Det finns ju sexigare saker att vila ögonen på (ohja!) men kan lova att är ren och skär kärlek i munnen. Om en inte råkar vara jordnötsallergiker för då är det mer... död i munnen. Ah well, för oss lyckligt lottade som tål jordnötter är det här en riktig fullträff iallafall!  Du behöver (4 portioner): Nudlar för 4 personer1 morot2 gula lökar 500g frysta wokgrönsaker2 dl jordnötter1 dl jordnötssmör 0,5dl kinesisk soja1,5dl  vattenSaft från en limeSalt, peppar, chili, ingefära (torkade kryddor) MatoljaGör såhär:1: Rosta jordnötterna på botten av en wokpanna och ta sedan bort de från värmen.2: Hetta upp ordentligt med matolja och stek lök och morotsmedaljoner på botten av wookpannan tills de löken blivit mjuk.3: Tillsätt wokgrönsakerna och vattnet och stek på medelvämre tills det mesta av vattnet försvunnit och grönsakerna blivit mjuka.4: Rör ner jordnöttsmöret, jordnötterna, sojan, kryddorna och limesaften. Koka nudlarna.5: Rör ner nudlarna och toppa med jordnötter och lime!