KALOPS

Någonting som vi har väldigt fina minnen ifrån är mormors kalops som vi åt ofta de första nio åren av våra liv (dvs medan vi fortfarande åt kött). Men det dröjde enda till 2017 tills vi gjorde en vegansk variant som enligt svärfar kan "lura vilken inbiten köttätare som helst". Gott betyg!  Och till skillnad från "vanlig" kalops behöver man inte vänta på att något kött ska bli lagom mört.  Du behöver: Ett paket anamma-bitar Några kokta potatisar 2 morötter2 msk grönsaksfond1/2 liter grönsaksbuljongLite mjölkfritt smör till stekning1 gullök 3 lagerblad Lite kryddpeppar 5 champinjonerEn halv paprika2 msk tomatpuréTIll servering: Kokt potatis eller risGör såhär:1: Stek anammabitar, lök, champinjoner, paprika och morötter (tärnat) mjukt med smör i en stekpanna.  (Morötterna behöver inte bli helt mjuka)2: Tillsätt tomatpuré, buljongen, fond, lagerblad och kryddpeppar. Låt puttra i 15 minuter. 3: Smaka av med salt och peppar.  4: Ner med den kokta potatisen (går såklart att skippa eller lägga ner samtidigt som morötterna men såhär gjorde vi)5: Servera med ris eller potatis!