LANGOS

Länge, länge har vi velat göra hemgjorda langos och låt oss säga att det var AMAZING! De blev verkligen riktigt goda och det var inte alls särskilt svårt att göra.Vi veganiserade Zeinas recept för naanbröd och gjorde smeten lite mindre kladdig genom att öka mjölmängden (och även bakpulver för att hålla proportionerna).  Vi bytte bara ut turkisk yoghurt mot naturell soygurt från alpro i receptet för att göra det veganskt. Vi lät degen jäsa i en halvtimme och friterade vi brödet i rapsolja istället för att följa proceduren för naanbröd i receptet.    Bröden penslades med olivolja med pressad vitlök för att sedan toppas till tre olika varianter, nämligen:1: Sojafärsröra, riven ost (Astrid och aporna-Jeezly) och ruccola.Färsröran görs i två steg, nämligen att färsen steks i panna för att sedan blandas med en kall tomatsallad.Du behöver (5 pers): 2 tomater (Finhackad)3 vitlöksklyftor (Pressad)2 gula lökar (finhackade)200g sojafärsOlivoljaPersiljaSalt, VitpepparRuccolaRiven växtbaserad ost1: Stek 2 av vitlöksklyftorna och hälften av gullöken tills de mjuknat ordentligt.2: Tillsätt sojafärsen, persilja och kryddor. Låt ligga i pannan ett tag.3: Blanda tomat,  vitlök, gullök, olivolja och salt till en sallad som precis innan servering rörs ned i färsmixen.4: Servera med ruccola och riven ost.2: Oatly Ifraicheröra, rödlök, tångrom, citron och gurka.Du behöver (5 pers):1.5 pkt oatly ifraice1 tsk agavesirap (eller motsvarande)VitpepparSalt0.5 burk tångrom1 rödlök (finhackad)0.5 gurka ( i skivor)1 citron ( saft av en halv, resten i skivor)1: Blanda Ifrace med sötning, citronsaft, salt och vitpeppar tills du fått till en god mild smak. Låt stå i kylen i ca 15 minuter innan servering.2: Servera enligt bilden med rom, gurka, citron och rödlök.3: Baba ganoush, grillad paprika och salladslökDu behöver (5 pers)2 Aubeginer 1 röd paprika (i bitar)OlivoljaPersilja1 vitlöksklyfta (pressad)1 citron (saften)Salt, peppar1 knippe salladslök (skivad)1: Grilla auberginen hel i ugnen på maxvärme tills skalet blivit skrynkligt och köttet mjukt. Detta tar ca 40 minuter. De sista 15 minuterna kan du placera paprikan i ugnen på en ugnsform med salt, peppar och olivolja tills de fått fin grillad yta.2: Gröp ut auberginen och blanda med vitlök, salt, peppar, citron och persilja. Låt svalna innan servering.3: Servera med paprikan och skivad salladslök. En rolig och lättvarierad rätt som kan göras såväl barnvänlig som festlig beroende på tillställning! Ett hett tips!SMAKLIG MÅLTID