PANNBRÖD MED ÖRTKRÄM OCH KANTARELLER

Kantareller är ju verkligen något som hör hösten till och visst gör de där guldklimparna skogsdungen det lite lättare att acceptera att vi går mot mörkare tider! Vi älskar kantareller och trots att vi bor väldigt lantligt så är det absolut en lyxvara. Har man inte tid, möjlighet eller lust att gå sig ut med stövlarna i skogen så kan man ju faktiskt fuska lite och köpa lite på ica istället -det gjorde vi! Och för att riktigt ära dem gjorde vi supersnabba pannbröd och en ört-färs"ost" till! De här pannbröden har du säkert gjort på fritids eller någonting i din barndom. Vi gjorde en variant med persilja och solrosfrön i.Du behöver (till 6 bröd)3 dl mjöl1.5dl naturell soygurt1,5tsk salt1 tsk bakpulver1 msk socker1/2 dl solrosfrön2 msk fryst hackad persiljaGör såhär:1: Blanda allting2: Kavla ut i önskad storlek3: Stek i stekpanna! De nedersta i högen är i en torr stekpanna och de översta är stekta i lite smör. En smaksak! Till det gjorde vi en örtkräm såhär:Du behöver: 1 dl påmackan0,5 dl naturell soygurt2 msk hackad gräslökEn nypa salt 1 vitlöksklyftaNågra stjälkar persiljaBlanda allting och låt stå i kylen en liten stund innan servering Vi serverade pannbröd med örtkräm och smörstekta kantareller (med lök, vitlök, salt och peppar). En hit!