KANELBULLAR!

Hej! Imorgon är det kanelbullens dag så självklart passar det perfekt att bjuda er på svärmors recept på kanelbullar. Så goda och saftiga och funkar perfekt i den här veganska varianten. Går ju såklart att fylla med mer kardemumma eller bara vanilj eller vad folk brukar göra, för oss är det dock KANELbullar som gäller och inget annat! Vilken är din favvo-bulle? EDIT: SAFFRANSBULLE är uppe och nosar på förstaplatsen. Men det får vi vänta med till december iallafall! Du behöver (till typ 50 stycken!):Du behöver: 50 g jäst5 dl havremjölk150 g rumsvarmt växtsmör1 1/2 dl socker1 tsk salt2 tsk kardemumma15-16 dl vetemjölFyllning:200 g växtbaserat smör2 1/2 dl socker3 msk kanel Gör såhär:1: Smula ner jästen och blanda den med fingervarm havremjölk. 2: Blanda ner smöret, sockret, salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Knåda väl! Låt den jäsa i 20 min.3: Gör fyllningen: smält smöret och häll ner hälften av sockret och all kanel.4: Kavla ut degen (förslagsvis i omgångar), pensla på smörblandnigen och strö över resten av sockret. Rulla ihop till valfri form.5: Jäs bullarna i 1h.6: Pensla bullarna (med ex smält smör eller kikärtsspad) och strö över pärlsocker. 7: Grädda i 10 minuter i 225°C.Avnjut med ett glas av din favoritväxtmjölk eller en kopp kaffe ☕