OATSFÄRSSÅS

Har ni sett de nya köttsubstituten gjorda på skandinaviska bönor, ärtor och havre? Pulled oats heter det och vi har bland annat använt det till gulaschsoppa, k*ttbullar och wraps tidigare. Vi såg att vi hade ett paket i frysen som vi tinade upp och använde till en jättegod, mustig oatfärssås! Du behöver (4 port):1 pkt pulled oats nude (funkar såklart med sojafärs, linser, bönor etc)2 gula lökar (finhackade)3 vitlöksklyftor (pressade)1 röd paprika (i strimlor)500g krossade tomater4 msk tomatpuré 1 dl rött vin 4 msk balsamvinäger Ca 2 msk socker Salt, peppar 0.5 paket fryst basilikaCa 1 msk torkad oregano Ca 1 msk paprikapulver Ca 2 tsk chilipulverMatfettEv. Några inlagda soltorkade tomater  Gör såhär: 1: Stek lök, vitlök och paprika tills de alla mjuknat något. Lägg i pulled oats tills de känns genomvarma. 2: Tillsätt krossade tomater och tomatpuré och låt puttra tills en del vätska kokat bort. 3: Krydda, försiktigt till en början, och häll ned vin och vinäger. 4: Finjustera smakerna efter behag och lägg eventuellt ned de soltorkade tomaterna.  Smaklig måltid!