VILTOUMPH!GRYTA

Söndagsmiddagen veganiserad! Nu i jaktsäsongen ( Buu! ) så tänkte vi att det vore på sin plats att veganisera den klassiska "viltgrytan". Det här påminner oss om långa middagar hos mormor där det låg så mycket kärlek i långkoket som innehåll egenplockade kantareller och en fin köttbit från den lokala jägaren. Det ligger mycket kärlek i den här grytan också, men köttet är utbytt mot Oumph! och i brist på andra kantareller så använde vi  burk-varianten. Men oj så gott!   Du behöver till grytan (4 port):1 pkt Oumph! Thyme and Garlic2 gula lökar 1 burk kantareller (110g)4 morötter (i små smala slantar)4 dl vatten 2 dl havregrädde2 tsk vinbärsgele2 tsk mushroom soy2 tsk kantarellfond 2 dl vitt vin100g syltlök Olja att steka i 3 lagerbladSalt, svartpepparDu behöver (till potatisen): Potatis till 4 personer (Vi räknar oftast 3 per person) Salt, Vitpeppar50g mjölkfritt margarin Havregrädde Gör såhär (grytan):  1: Stek Oumph! och löken i en stekpanna tills löken blivit lite mjuk och Oumph!en fått yta, 2: Tillsätt kantarellerna, lagerbladen, morötterna, syltlöken, vattnet och vinet och låt puttra under lock i 30 minuter.  3: Tillsätt gelen, fonden, sojan och havregrädden. Smaka av med salt och svartpeppar. Gör såhär (potatisen):  1: Skala och koka potatisen  2: Pressa den. Tillsätt grädden, 50g margarin, en nypa salt och lite vitpeppar.Serverades med vinbärsgele och ärter