Potatis-och purjolökssoppa med vita bönor

Den klassiska potatis-och purjolökssoppan går att fylla med protein genom att smyga ner vita bönor i, vi tycker inte att det blir någon skillnad i smaken men det blir mer mättande! Till 4 portioner behöver du:5 medelstora potatisar2 gula lökar1 stor purjolök2 vitlöksklyftor1 tetra vita bönor1.5 dl vitt vin (kan ersättas med mer buljong)1 dl havregrädde (kan uteslutas)1 buljongtärning12 dl vatten0.5 pkt fryst kryddblandning provencaleSalt, vitpepparGör såhär:1: Stek potatis, lök och vitlök tills de mjuknat en aning. Tillsätt purjolöken.2: Tillsätt buljongen, vatten, kryddningen och bönorna.3: Låt puttra i ca 5-10 minuter.4: Mixa samman alltsammans tills du får konsistensen du önskar.5: Häll i havregrädden om så önskas och justera kryddningen.6: Toppa med havre fraiche, peppar och purjolök!