SMULPAJ

Finns det någon som inte gillar äppelpaj? Ja, det gör det väl säkert men då kan de titta bort. Alla borde ha ett bra recept på smulpaj att kasta fram när en faster ringer och säger att hon tittar förbi om en halvtimme. Vi har dessutom för vana att smaksätta själva degen lite grann också för extra smarrighet. Det som tar tid i det här receptet är att skala äpplet (kanske man inte ens behöver?) och så att grädda den. Men medans den är i ugnen kan en ju irra runt och slänga in kläder under sängen eller likande. Smulpaj är en bra uppfinning! Du behöver (1 paj): 3 skalade äpplen skurna i tunna skivor   3dl vetemjöl  4 msk strösocker  100 g rumstempererat mjölkfritt margarin 2 tsk kanel 1 tsk kardemumma Gör såhär:  1: Blanda vetemjöl, 3 msk socker, margarin, 1 tsk kanel och kardemumman till en smuldeg. 2: Lägg äppelskivorna i botten av en pajform, strö över resten av sockret och kanelen och täck över med smuldegen. 3: Grädda i 225 grader i 20 min. Voila! Vi serverar med kaffe och oatlys vaniljsås.