Oumph bbq ribs med duchesspotatis

Vi ställde ut filéer på marinad en dag men filéerna slank ur näven. Men lika glada är vi för det men gladast är nog räven 🦊 Eeh... nu har tvillingsystrarna tappat det tänker du men nej, nu ska vi berätta vad som hände! Vi bor lantligt och när saker inte får plats i kylskåpet har vi världens bästa backup-altanen! Där kör vi ut diverse matvaror som ska hållas kylda under natten, och @eat_oumph filéer i marinad för 15 pers är en typisk sån sak. Men när det är dags att ta in och tillaga dem så är de puts väck! Vi gick skallgång på tomten och såg inte ett spår! Så det är antingen något djur eller grannarna... Men vi har inte så tjuvaktiga grannar så vi gissar på räven. Men det är klart att hen ska ha lite nyårsgott också🦊Men hur gick det då?Nu har vi skrivit en roman här men de goda filéerna gjordes om i all hast och gästerna var nöjda och glada -precis som vi alltid upplever att de är när vi bjuder på detta. Tack vare räven (?) kan vi ju nu dessutom bjuda på ett ca 10h snabbare recept än det vi ursprungligen tänkt på! Receptet är inspirerat från Mannerströms julkokbok i från vilken familjen gjorde revbensspjäll efter på julafton! Till 6 personer behöver du:2 pkt oumph the filet (tinade)2 dl vitvinsvinäger2 dl vatten1 dl apelsinjuice2 dl BBQ-sås (vegansk)2 msk smoked paprikapulverSalt, svarpeppar2 citroner (saften)5 vitlöksklyftor (pressade)1.5 dl mörk sirap1 dl socker (eller brassa på med mer sirap)Gör såhär:1: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och låt det koka upp ordentligt. 2: Vänd ned filéerna i kastrullen oh sänk värmen.3:  Låt ligga i kastrullen på låg värme i ca 2 timmar (eller så länge du har tid, hehe)4: Fiska upp filéerna och stek i rapsolja på båda sidorna. Låt gärna svalna helt innan servering.5: Värm upp i ugnen innan servering. Då håller sig filéerna relativt mjuka men med en seg, lite kladdig yta. Här serverad med duchessepotatis och gul-,röd- och pollkabetscarpaccio , vill ni ha receptet på dem med?