SVAMPSOPPA

Vi bara måste få tipsa om den här urgoda soppan! M-U-M-S, om vi får säga det själva. Den slängdes ihop för första gången en lunch innan utgång när vi kände för en mustig lunch, men vid närmre eftertanke så passar den nog bäst i lite mindre portioner till förrätt. Förtrollande god i alla fall och väldigt enkel.  Du behöver (för 4 förätt/2 huvudrätt):Ca 7 stora champinjoerOrdentligt med kantareller (ca 20 st)50g frysta champinjonerEn gullök2 vitlöksklyftor0,5 liter buljong (grönsaks)2.5 dl havregrädde1,5msk kantarellfond0,5dl vitt vinSalt och svartpeppar Gör såhär:1: Lägg undan 1 champinjon och 4 kantareller för garnering. Hacka resten tillsammans med gullöken och stek på botten av en kastrull. Pressa ner vitlöksklyftorna och häll ner de frysta champinjonerna. Stek tills de fått färg och blivit mjuka.2: Häll över buljongen, salt, peppar och fonden. Låt puttra i 10 minuter. Kommer bli rätt stark smak, men det blir jättegott med grädden sen!3: Mixa! Välj själv hur länge men vi gillar med ganska mycket bitar i.4: Sätt tillbaka på plattan och häll ner vinet. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.5: Stek champinjonerna och kantarellerna i en kastrull. (Vi ställde också in några skivor av A&As "Rivirera" för att göra "parmesanchips" till topping).  Toppa och servera! Här med svamp, "parmesanchips", havregrädde och en timjankvist!